20th anniversary international exhibition and series of events

13.07 – 10.08.2024

Venue: Umelka Gallery Bratislava


20. jubileumi nemzetközi kiállítás és rendezvénysorozat

2024. 07.13 – 08.10.

Helyszín: Umelka Galéria Pozsony

ENGLISH


Design Without Borders (DWB) in Bratislava

20th anniversary international design and all-arts exhibition and event series


Venue: Umelka Gallery, Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovakia

Duration of the exhibition: 13 July – 10 August 2024

Opening is private 18:00 12 July 2024

Opening hours: Tuesday – Sunday 12:00 – 18:00



Short description 

The (DWB) drawing attention to the broader concept of design, the diversity of design object creation. 

The Bratislava exhibition primarily showcases a representative selection of works by V4 artists, and is a comprehensive exhibition including several thematic units, presenting the works of nearly 120 creators from 12 countries including the region’s countries.

In the spirit of all-arts, the exhibition is by concerts and a curatorial guided tour on 19 and 20 July.


Detailed description 

This year brings a special jubilee design and all-arts event series at the Umelka Gallery. The 20th DWB anniversary exhibition and event series was organised between 5 May and 23 June in Budapest’s Kiscelli Museum.

In keeping with the festive occasion, the Bratislava exhibition primarily showcases a representative selection mostly of works by V4 artists, and is a comprehensive exhibition including several thematic units, presenting the works of nearly 120 creators from 12 countries.

The exhibition includes a significant retrospective selection, drawing attention to the broader concept of design, the diversity of design object creation, the work of internationally influential designers, as well as works by different generations, emerging artists and university students from different countries. There is a strong focus on eco- and socio-conscious projects, works on the borderline between fine art and design, sound objects, contemporary jewellery and textiles. In the spirit of all-arts, the exhibition is enriched by curatorial guided tour on 19 July and classical accordion and contemporary music concerts on 19 and 20 July.


Complementing programmes in detail:

19 July (Friday)

15:30 – 17:00 curatorial guided tour

18:00 – 19:20 Fractal Horizons – accordion concert

By accordionists Tibor Rácz, Zsanett Szatzker and Andrej Hraško


20 July (Saturday)

18:00 – 19:20 Sound in the Infinite, contemporary music concert by the Hermina Creative Group of Budapest

Performers: Trio PONS

Anna Lachegyi (viola da gamba), Róza Lachegyi (baroque violin), Dóra Pétery (harpsichord) Zsolt Bartek (clarinet)

Authors: János Bali, Balázs Horváth, Krisztina Megyeri, Csanád Kedves, Ernő Rubik, 

László Sándor, Máté Szigeti, Péter Tornyai



Founding curators: 

interior designer Tamás Radnóti and textile designer Szilvia Szigeti



Supporters and partners:

The project is realised with the main support of the International Visegrad Fund; 

in cooperation with and with the support of  the Embassy of Spain in Bratislava, Austrian Cultural Forum in Bratislava (AT), the Liszt Institute Bratislava (HU),  the Academy of Fine Arts and Design in Bratislava   VŠVU / AFAD, the Czech Centre in Bratislava (CZ), National Cultural Fund (HU),the Polish Institute in Bratislava (PL), the University of Art and Design of Cluj-Napoca.


design-without-borders.eu


Important links:


Web:

https://design-without-borders.eu/2024/00-2024


Facebook:

https://www.facebook.com/designwithoutbordersbudapest/


Facebook event:

https://www.facebook.com/events/1568111497379384


Instagram:

https://www.instagram.com/dwbbudapest/


YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-lscxE1bZc8_qA92QUzZjQ/videos



Information:

Szilvia Szigeti

Founding curator 

+36 20 5672727

szilvisziget@gmail.com



MAGYAR

Határtalan design / Design without borders (DWB)

20. Nemzetközi dizájn és összművészeti kiállítás és rendezvénysorozat


Helyszín: Umelka Galéria Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovakia

Időtartam: július 13. – augusztus 10.

Nyitvatartás: kedd – vasárnap 12:00 – 18:00


Bécs és Budapest után Pozsonyi kiállítással zárul a 20. jubileumi Határtalan design kiállítás és rendezvénysorozat, melyen a V4 régió dizájnereinek munkáin kívül összesen összesen 12 ország közel 140 alkotójának darabjaiból láthatnak  reprezentatív válogatást a látogatók. 

A több tematikus egység köré rendezett tárlaton ezúttal a hagyományos dizájn tematika mellett a kortárs ékszer, a hangzó tárgyak, valamint öko- és társadalomtudatos alkotások kerülnek középpontba. Az összművészetiség jegyében a kiállítást július 19-20-án kortárs és komolyzenei koncertek és kurátori tárlatvezetés gazdagítja.


A kiállítás és rendezvénysorozat a Bratislava Cultural Summer Fesztivál programja.


Ezúttal egy különleges jubileumi dizájn- és összművészeti kiállítás és rendezvénysorozatnak ad otthont az Umelka Galéria. A 20. jubileumi kiállítás- és rendezvénysorozat a bécsi és budapesti kiállítások után ezúttal Pozsonyban kerül megrendezésre. A Határtalan design a régiós művészek munkáin kívül több tematikus egység köré rendezve összesen 12 ország közel 140 alkotójának darabjait mutatja be.

A tárlat jelentős visszatekintő válogatást tartalmaz, a dizájn fogalmának tágabb értelmezésére, a dizájntárgyak létrejöttének sokféleségére, nemzetközileg is meghatározó dizájnerek munkáin kívül különböző generációk, feltörekvő alkotók és különböző országok egyetemi hallgatóinak munkáira egyaránt felhívja a figyelmet. Komoly szerepet kapnak az öko- és a társadalomtudatos projektek, a képzőművészet és a dizájn határán létrejött alkotások, a hangzó tárgyak, valamint egy reprezentatív kortárs ékszerválogatás is várja a látogatókat.

A kiállítás különlegessége, hogy olyan nemzetközileg meghatározó alkotók, mint a finn Yrjö Kukkapuro, a spanyol Alvaro Catalán de Ocón, a cseh Studio Dechem, a lengyel Oskar Zięta, vagy az ékszertervezők között a holland Ted Noten, az osztrák Susanne Hammer, a 20Legnica Jewellery Festival SILVER díjnyertesei és fiatal feltörekvő művészek munkái láthatók egy térben.

Az összművészetiség jegyében a kiállítást július 19-20-án kortárs és komolyzenei koncertek és kurátori tárlatvezetés gazdagítja.


Kiegészítő programok részletesen:

július 19. (péntek) 

15:30 - 17:00 kurátori tárlatvezetés

18:00 - 19:20 Fraktális horizontok – harmonikakoncert

Rácz Tibor, Szatzker Zsanett és Andrej Hraško harmonikaművészek közreműködésével 

július 20. (szombat)

18:00 Hang a határtalanban, a budapesti Hermina Alkotócsoport kortárs zenei koncertje

Előadók: Trio PONS

Lachegyi Anna (viola da gamba), Lachegyi Róza (barokk hegedű), Pétery Dóra (csembaló),

Bartek Zsolt (klarinét)

Szerzők: Bali János, Horváth Balázs, Megyeri Krisztina, Kedves Csanád, Rubik Ernő, Sándor László, Szigeti Máté, Tornyai Péter


Alapító kurátorok:

Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező 



Támogatók és együttműködő partnerek a 20. Határtalan design kiállítássorozat pozsony kiállításának megvalósításában:

A projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap fő támogatásával valósul meg; 

Támogatók és együttműködő partnerek: a pozsonyi Spanyol Nagykövetség, a pozsonyi Osztrák Kulturális Fórum (AT), a pozsonyi Liszt Intézet (HU), a pozsonyi Képzőművészeti és Design Akadémia VŠVU / AFAD, a pozsonyi Cseh Centrum (CZ), a Nemzeti Kulturális Alap (HU), a pozsonyi Lengyel Intézet (PL), a kolozsvári Művészeti és Design Egyetem.


design-without-borders.eu


SLOVAK

Dizajn bez hraníc / Design Without Borders (DWB)

20. výročie medzinárodnej výstavy dizajnu a umení a séria sprievodných podujatí


Miesto konania: Galéria Umelka, Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovensko

Trvanie výstavy: 13. júl – 10. august 2024

Otváracie hodiny: utorok - nedeľa 12:00 - 18:00


Jubilejný 20. ročník výstavy Dizajn bez hraníc a sériu sprievodných podujatí po Viedni a Budapešti uzatvára výstava v Bratislave, počas ktorej si návštevníci môžu pozrieť okrem diel dizajnérov z regiónu V4 aj reprezentatívny výber z tvorby takmer 140 umelcov z 12 krajín.

Na výstave pozostávajúcej z viacerých tematických celkov sa pri tejto príležitosti dostáva do centra pozornosti okrem tradičnej dizajnérskej tematiky aj súčasný šperk, zvukové objekty, ako aj ekologické a spoločensky zodpovedné diela. V duchu všeumeleckého charakteru výstavy sa v dňoch 19. – 20. júla uskutočnia koncerty súčasnej a klasickej hudby a kurátorská komentovaná prehliadka.


Výstava a séria sprievodných podujatí sa uskutoční v rámci festivalu Bratislavské kultúrne leto.


Galéria Umelka bude hostiteľom mimoriadnej jubilejnej výstavy dizajnu a umení a série sprievodných podujatí.

Jubilejný 20. ročník výstavy dizajnu a séria sprievodných podujatí sa po Viedni a Budapešti teraz uskutoční v Bratislave. Okrem diel regionálnych umelcov sa počas výstavy Dizajn bez hraníc predstavia diela takmer 140 tvorcov z 12 krajín usporiadané do viacerých tematických celkov.

Výstava prináša dôležitý retrospektívny výber a upriamuje pozornosť na širšiu interpretáciu koncepcie dizajnu, na rôznorodosť vzniku dizajnových objektov, a okrem diel medzinárodne uznávaných dizajnérov prezentuje aj tvorbu rôznych generácií autorov a začínajúcich umelcov a študentov vysokých škôl z rôznych krajín. Dôležitú úlohu zohrávajú ekologické a spoločensky zodpovedné projekty a diela na pomedzí výtvarného umenia a dizajnu, zvukové objekty, a návštevníkov očakáva aj reprezentatívny výber súčasného šperku.

Osobitosťou výstavy je, že návštevníci uvidia diela medzinárodne uznávaných umelcov ako Yrjö Kukkapuro z Fínska, Alvaro Catalán de Ocón zo Španielska, Studio Dechem z Českaj republiky, Oskar Zięta z Poľska, dizajnérov šperkov ako Ted Noten z Holandska či Susanne Hammer z Rakúska, ako aj víťazov šperkárskej súťaže Jewellery Legnica Festival SILVER a mnohých mladých talentovaných šperkárov na jednom mieste.

V znamení všeumeleckého charakteru výstavy sa v dňoch 19. – 20. júla budú konať koncerty súčasnej a vážnej hudby a kurátorská komentovaná prehliadka.


Sprievodné podujatia výstavy: 

19. júl (piatok)

15:30 - 17:00 kurátorská prehliadka výstavy

18:00 - 19:20 Fractal Horizons – akordeónový koncert

Účinkujú: Tibor Rácz, Zsanett Szatzker a Andrej Hraško

20. júl (sobota)

18:00 Sound in the Infinite, koncert súčasnej hudby Hermina Creative Group, Budapešť

Účinkujú: Trio PONS

Anna Lachegyi (viola da gamba), Róza Lachegyi (barokové husle), Dóra Pétery (čembalo) Zsolt Bartek (klarinet)

Autori: János Bali, Balázs Horváth, Krisztina Megyeri, Csanád Kedves, Ernő Rubik, László Sándor, Máté Szigeti, Péter Tornyai


Zakladajúci kurátori:

Tamás Radnóti,  interiérový dizajnér a Szilvia Szigeti, textilná dizajnérka, laureátka ceny Noémi Ferenczy 


Podporovatelia a partneri spolupracujúci na pri realizácii 20. ročníka výstavy Dizajn bez hraníc v Bratislave:

Projekt sa uskutočňuje s hlavnou podporou Medzinárodného vyšehradského fondu v spolupráci a s podporou Veľvyslanectva Španielska v Bratislave(ES),  Rakúskeho kultúrneho fóra v Bratislave (AT), Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave VŠVU, Českého centra v Bratislave (CZ), Lisztovho inštitútu Bratislava (HU), Poľského inštitútu v Bratislave (PL), Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, a Univerzita umení a dizajnu v Kluži.


design-without-borders.eu




PROGRAMMES
ENGLISH

Fractal Horizons – accordion concert

A Design Without Borders (DWB) exhibition programme


Venue: Umelka Gallery, Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovakia

Time: 19 July 18:00 – 19:20

Admission is free, but requires registration.

Register until 19 July 10:00 at the office@svu.sk e-mail address with the subjectConcert 1”


The Design Without Borders exhibition, celebrating its 20th anniversary, is now not only one of the most important design-themed exhibitions in the region, but also a series of all-arts events. The founding curators, textile designer Szilvia Szigeti and interior designer Tamás Radnóti, attach great importance to communication between artists from different artistic disciplines. The Bratislava exhibition, following the Budapest exhibition, will include two concerts on 19 and 20 July.


Fractal Horizons - an accordion concert featuring the master and the apprentices.

Tibor Rácz, born in Dunajská Streda, is an internationally renowned accordionist who taught accordion, chamber music, aesthetics and music literature at the Bratislava Conservatory for 45 years.

Both Zsanett Szatzker and Andrej Hraško are active concert performers, winners of numerous awards, international and national prizes, and have maintained contact with their former professor, participating in joint concerts and projects, which is an excellent example of the ongoing collaboration between master and students across the academic studies.

The concert in Bratislava will feature works from the classical and modern accordion repertoire.


Performers:

Accordionists Tibor Rácz, Zsanett Szatzker and Andrej Hraško


Repertoire:

J.S.Bach: Sarabande, Allemande (English Suite in A Major) BWV 806

P. Makkonen: Like Swans…

P. Londonov: Scherzo-Toccata

G. Hermosa: Anantango


J. Haydn: The Seven Last Words of Christ

D.Scarlatti: Sonate in G minor, K.8

M.de Falla: Ritual Fire Dance


J.S.Bach: Prelude and Fugue in E-flat minor BWV 853

D.Scarlatti: Sonate in B minor, K.87

M.Hollós: Pezzo fisarmondiale


Y.Oppenheimer: Ciacona

M. Monnot: Hymne à l ´ amour

Ch. Dumont: Non, je ne regrette rien

M. Legrand: Les moulins de mon coeur

_______________________________________________

Sound in the Infinite

Contemporary music concert by the Hermina Creative Group of Budapest

A Design Without Borders exhibition programme


Venue: Umelka Gallery, Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovakia

Time: 20 July 18:00 – 19:20

Admission is free, but requires registration.

Register until 20 July 10:00 at the office@svu.sk e-mail address with the subject “Concert 2”


The Design Without Borders exhibition, celebrating its 20th anniversary, is now not only one of the most important design-themed exhibitions in the region, but also a series of all-arts events. The founding curators, textile designer Szilvia Szigeti and interior designer Tamás Radnóti, attach great importance to communication between artists from different artistic disciplines. The Bratislava exhibition, following the Budapest exhibition, will include two concerts on 19 and 20 July.


This time, the concert called Sound in the Infinite will feature an unusual and rarely used combination of historical instruments and contemporary music, performed by the early music ensemble PONS Trio.

(The Latin word pons means bridge.) Since its creation, the trio has aimed to provide a high quality interpretation of the Baroque repertoire, to reach out to composers living today and to promote the creation of new contemporary works.

The trio regularly commissions pieces written especially for the ensemble. Most of the compositions performed at this concert are the result of these commissions. The application of modern musical devices to instruments specifically developed to play music from a few centuries ago leads to a unique and remarkable result. These instruments are now joined, again unconventionally, by a clarinet.

The concert is supported by the NKA.


Performers: Trio PONS

Anna Lachegyi (viola da gamba), Róza Lachegyi (baroque violin), Dóra Pétery (harpsichord),

Zsolt Bartek (clarinet)

Composers: János Bali, Balázs Horváth, Krisztina Megyeri, Csanád Kedves, Ernő Rubik, László Sándor, Máté Szigeti, Péter Tornyai


Part of the Bratislava Cultural Summer Festival

MAGYAR

Fraktális horizontok – harmonikakoncert

a Határtalan design / Design without borders (DWB) kiállítás programja


Helyszín: Umelka Galéria Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovakia

Időpont: július 19. 18:00 - 19:20

A belépés díjtalan, regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni július 19. 10:00 lehet az office@svu.sk emailcímen “Koncert 1” tárgymegjelöléssel



A 20. Jubileumát ünneplő Határtalan Design kiállítás ma már nem csupán a régió egyik legfontosabb dizájn tematikájú kiállítása, de egyfajta összművészeti programsorozat is. Az alapító kurátorok, Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész kiemelten fontosnak tartják a különböző művészeti ágak alkotói közötti kommunikációt. A budapesti kiállítást követő pozsonyi kiállítás alkalmával július 19-én és 20-án  két koncertre is sor kerül.


Fraktális horizontok – harmonikakoncert alkalmával mester és tanítványai lépnek fel.

Rácz Tibor dunaszerdahelyi születésű nemzetközileg elismert harmonikaművész, 45 éven át volt a Konzervatórium Bratislava tanára, ahol harmonikát, kamarazenét, esztétikát és zeneirodalmat oktatott.

Szatzker Zsanett és Andrej Hraško aktívan koncertező harmonikaművészek, mindketten számos elismerésben részesültek már, több nemzetközi és országos díj nyertesei, akik a mai napig tartják a kapcsolatot volt professzorukkal, közös koncerteken, projektekben vesznek részt, amely kitűnő példája a mester és tanítványai közötti, a tanulmányokon átívelő folyamatos együttműködésnek.

A pozsonyi koncert alkalmával a klasszikus és modern harmonikairodalom műveit ismerhetjük meg, 


Előadók:

Rácz Tibor, Szatzker Zsanett és Andrej Hraško harmonikaművészek


Műsor:

J.S.Bach: Sarabande, Allemande (English Suite in A Major) BWV 806

P. Makkonen: Like Swans…

P. Londonov: Scherzo-Toccata

G. Hermosa: Anantango


J. Haydn: The Seven Last Words of Christ

D.Scarlatti: Sonate in G minor, K.8

M.de Falla: Ritual Fire Dance


J.S.Bach: Prelude and Fugue in E-flat minor BWV 853

D.Scarlatti: Sonate in B minor, K.87

M.Hollós: Pezzo fisarmondiale


Y.Oppenheimer: Ciacona

M. Monnot: Hymne à l ´ amour

Ch. Dumont: Non, je ne regrette rien

M. Legrand: Les moulins de mon coeur

_______________________________________________

Hang a határtalanban

A budapesti Hermina Alkotócsoport kortárs zenei koncertje

a Határtalan design / Design without borders kiállítás programja


Helyszín: Umelka Galéria Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovakia

Időpont: július 20. 18:00 - 19:20

A belépés díjtalan, regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni július 20. 10:00 lehet az office@svu.sk emailcímen “Koncert 2” tárgymegjelöléssel



A 20. Jubileumát ünneplő Határtalan Design kiállítás ma már nem csupán a régió egyik legfontosabb dizájn tematikájú kiállítása, de egyfajta összművészeti programsorozat is. Az alapító kurátorok, Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész kiemelten fontosnak tartják a különböző művészeti ágak alkotói közötti kommunikációt. A budapesti kiállítást követő pozsonyi kiállítás alkalmával július 19-én és 20-án két koncertre is sor kerül.


A Hang a Határtalanban címet viselő koncerten  ezúttal historikus hangszerek és kortárs zene szokatlan és ez ideig ritkábban használt párosítására kerül sor a PONS Trió régizene-együttes előadásában.

(A pons latin szó jelentése híd) A trió megalakulása óta célként tűzte ki a barokk repertoár magas szintű interpretációja mellett a ma élő zeneszerzők megszólítását és új kortárs művek születésének előmozdítását.

A trió rendszeresen rendel kifejezetten az együttes számára írott darabokat. Az esten elhangzó kompozíciók többsége is e megrendelések eredményeképpen született. Különleges és figyelemre méltó eredményre vezet a modern zenei eszközök alkalmazása olyan hangszerekre, melyeket specifikusan a néhány évszázaddal ez előtti zenék megszólaltatására fejlesztettek ki. E hangszerekhez – ugyancsak nem szokványos módon – ezúttal klarinét is társul.

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.




Előadók: Trio PONS

Lachegyi Anna (viola da gamba), Lachegyi Róza (barokk hegedű), Pétery Dóra (csembaló),

Bartek Zsolt (klarinét)

Szerzők: Bali János, Horváth Balázs, Megyeri Krisztina, Kedves Csanád, Rubik Ernő, Sándor László, Szigeti Máté, Tornyai Péter

..

 

SLOVAK

Fraktálne horizonty - akordeónový koncert

Program výstavy Dizajn bez hraníc / Design without borders 

 

Miesto: Galéria Umelka, Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovensko

Termín: 19. júl, 18:00 – 19:20

Vstup bezplatný, potrebná registrácia

Registrovať sa môžete do 19. júla,10:00 na e-mailovej adrese office@svu.sk, do predmetu správy napíšte „Koncert 1“

 

Výstava Dizajn bez hraníc, ktorá oslavuje 20. výročie svojho vzniku, je dnes nielen jednou z najvýznamnejších výstav s dizajnovou tematikou v regióne, ale aj sériou all-arts programov. Zakladajúci kurátori, textilná dizajnérka Szilvia Szigeti a interiérový dizajnér Tamás Radnóti, považujú komunikáciu medzi tvorcami rôznych umeleckých odvetví za mimoriadne dôležitú. Pri príležitosti bratislavskej výstavy nadväzujúcej na výstavu v Budapešti sa 19. a 20. júla uskutočnia dva koncerty.

 

Fraktálne horizonty - počas akordeónového koncertu sa predstavia majster a jeho žiaci.

Tibor Rácz je medzinárodne uznávaný akordeónový virtuóz narodený v Dunajskej Strede, ktorý 45 rokov pôsobil ako pedagóg na Konzervatóriu v Bratislave, kde vyučoval hru na akordeóne, komornú hru, estetiku a hudobnú literatúru.

Zsanett Szatzker a Andrej Hraško sú aktívni koncertní akordeónoví virtuózi, držitelia mnohých ocenení a medzinárodných a národných cien, ktorí dodnes udržiavajú kontakt so svojím bývalým profesorom, zúčastňujú sa spoločných koncertov a projektov, čo je vynikajúcim príkladom spolupráce medzi majstrom a jeho študentmi presahujúcej rámec štúdia.

Pri príležitosti koncertu v Bratislave si vypočujeme diela klasickej a modernej akordeónovej hudby.

 

Účinkujúci:

Akordeónoví virtuózi Tibor Rácz, Zsanett Szatzker a Andrej Hraško

 

Program:

J. S. Bach: Sarabande, Allemande (English Suite in A Major) BWV 806

P. Makkonen: Like Swans…

P. Londonov: Scherzo-Toccata

G. Hermosa: Anantango

 

J. Haydn: The Seven Last Words of Christ

D.Scarlatti: Sonate in G minor, K.8

M.de Falla: Ritual Fire Dance

 

J.S.Bach: Prelude and Fugue in E-flat minor BWV 853

D.Scarlatti: Sonate in B minor, K.87

M.Hollós: Pezzo fisarmondiale

 

Y.Oppenheimer: Ciacona

M. Monnot: Hymne à l ´ amour

Ch. Dumont: Non, je ne regrette rien

M. Legrand: Les moulins de mon coeur

_______________________________________________________

Zvuk v bezhraničnosti

Koncert súčasnej hudby budapeštianskej skupiny Hermina Creative Group

Program výstavy Dizajn bez hraníc / Design without borders.


Miesto: Galéria Umelka, Dostojevského rad 4533, 811 09 Bratislava, Slovensko

Termín: 20. júl, 18:00 – 19:20

Vstup bezplatný, potrebná registrácia

Registrovať sa môžete do 20. júla,10:00 na e-mailovej adrese office@svu.sk, do predmetu správy napíšte „Koncert 2“

 

Výstava Dizajn bez hraníc, ktorá oslavuje 20. výročie svojho vzniku, je dnes nielen jednou z najvýznamnejších výstav s dizajnovou tematikou v regióne, ale aj sériou all-arts programov. Zakladajúci kurátori, textilná dizajnérka Szilvia Szigeti a interiérový dizajnér Tamás Radnóti, považujú komunikáciu medzi tvorcami rôznych umeleckých odvetví za mimoriadne dôležitú. Pri príležitosti bratislavskej výstavy nadväzujúcej na výstavu v Budapešti sa 19. a 20. júla uskutočnia dva koncerty.

 

Na koncerte Zvuk v bezhraničnosti zaznie nezvyčajná a zatiaľ zriedkavá kombinácia historických hudobných nástrojov a súčasnej hudby v podaní súboru historickej hudby Trio PONS. (Latinské slovo pons znamená most). Trio si pri svojom vzniku vytýčilo cieľ interpretovať barokový repertoár na vysokej úrovni a zároveň osloviť súčasných hudobných skladateľov a podporovať komponovanie nových súčasných skladieb. Trio si pravidelne objednáva skladby skomponované špeciálne pre súbor. Väčšina skladieb, ktoré zaznejú počas večera, vznikla práve na základe objednávok. Uplatňovanie moderných hudobných techník na hru na hudobné nástroje vyvinuté špecificky pre hudbu spred niekoľkých storočí prináša mimoriadny a pozoruhodný výsledok. K týmto nástrojom sa teraz, tiež nezvyčajným spôsobom, pripája aj klarinet. Koncert sa uskutočňuje s podporou NKF.


 

Účinkujú: Trio PONS

Anna Lachegyi (viola da gamba), Róza Lachegyi (barokové husle), Dóra Pétery (čembalo), Zsolt Bartek (klarinet)

 

Autori: János Bali, Balázs Horváth, Krisztina Megyeri, Csanád Kedves, Ernő Rubik, László Sándor, Máté Szigeti, Péter Tornyai 




EXHIBITORS
SUPPORT
VENUE 2024 / HELYSZÍN 2024
CONTACT / KAPCSOLAT
© design without borders / Copyright

Provider / Szolgáltató


Name / Név: Unikát Bt

Location / Helyszín: 1188 Kölcsey u 104

TAX No. / Adószám: 28534820-2-43

Representative / Képviseli: Radnóti Tamás

Email: designwithoutborders@gmail.com

Phone / Telefon:+36-20-913-54-32


Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara


Service provider / Webszolgáltató:

Ruffnet Zrt. (2724 Újlengyel, Határ utca 12.)


Provider / Szolgáltató


Name / Név: Unikát Bt

Location / Helyszín: 1188 Kölcsey u 104

TAX No. / Adószám: 28534820-2-43

Representative / Képviseli: Radnóti Tamás

Email: designwithoutborders@gmail.com

Phone / Telefon:+36-20-913-54-32


Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara


Service provider / Webszolgáltató:

Ruffnet Zrt. (2724 Újlengyel, Határ utca 12.)


Provider / Szolgáltató


Name / Név: Unikát Bt

Location / Helyszín: 1188 Kölcsey u 104

TAX No. / Adószám: 28534820-2-43

Representative / Képviseli: Radnóti Tamás

Email: designwithoutborders@gmail.com

Phone / Telefon:+36-20-913-54-32


Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara


Service provider / Webszolgáltató:

Ruffnet Zrt. (2724 Újlengyel, Határ utca 12.)